Från facklig svetsskola till automatiserad badrumsindustri

PreBad erbjuder prefabricerade badrumsmoduler anpassade för stambyten i flerbostadshus och hotell. Vi har vårt säte i Gävle men med huvudsaklig produktion i norrländska Sangis. Vårt företag genomsyras av modernitet, kunskap och nytänkande.

Vår historia tar sin början år 1918 då företaget SVESAB grundades i Helsingborg. SVESAB var dåtidens fackförening för VVS-installatörer och hade till syfte att utbilda och kvalitetssäkra morgondagens rörmockare inom främst svetsning. År 1959 flyttade verksamheten till Gävle och bytte namn till Prefabteknik VVS AB. Affärsidén utvecklades till att utöver utbildning även erbjuda prefabricerade moduler, bland annat prefabricerade avloppsblock till byggandet av miljonprogrammet.

År 1989 utvecklades ”kassettmetoden” och 1995 utvecklades ”rum-i-rum-metoden”. År 2002 förvärvades företaget av privata aktörer och bytte kort därefter namn till PreBad för att tydligare beskriva företagets affärsinriktning mot badrum.

PreBad erbjuder fyra koncept

  • leverans av material
  • montage
  • ytskikt
  • kassett 

Gemensamt för dessa är att de effektiviserar stambyten ur tids- och kostnadsperspektiv. De största kunderna är fastighetsägare och byggentreprenörer i Sverige, Finland och Norge. Idag ingår vi i en koncern, PartGroup, som omsätter cirka 500 MSEK med primärt fokus på badrum för nyproduktion och renovering.

Vi är organiserade med tjänstemän i Gävle och produktion i Sangis och Arlanda. Ett ständigt mål för oss är att förändra den konservativa byggbransch som råder i stora delar av Skandinavien så att nya metoder och arbetssätt ges större utrymme med syfte i att möjliggöra en ökad renoveringstakt av bland annat det svenska miljonprogrammet.

Kontakta oss för mer informationdiscounted tag heuer watches replica
bvlgari womens watch replica
noob factory replica watches