När bostadsbolaget Tierpsbyggen drabbas av vattenskador i våtrum renoverar de inte bara det enskilda våtrummet. De har utrett att det är kostnadsfördelaktigt att renovera hela stammen där skadan uppstått.

– Problemet med att bara åtgärda en lägenhet i taget är att de gamla stammarna inte byts trots att de inom kort är i behov av utbyte. När väl stambytet ska till att ske tvingas det renoverade badrummet att rivas och kostnaden blir dubbel för fastighetsägaren – vilket i slutändan betalas av hyresgästen, säger Niclas Henriksson på PreBad.

FULLSTÄNDIG RENOVERING PÅ RAMAVTAL

Med PreRoom byts tätskikt och stammar så att en fullständig renovering är uppnådd. Att dessutom badrummen ständigt ventileras innebär att montaget kan starta så snart orsaken till vattenskadan är fastställd. Långa torktider elimineras. Tierpsbyggen har använt PreRoom löpande i drygt tre år och och har på ramavtal upphandlat den lokala entreprenören TK-Bygg AB att utföra montaget

PROJEKTVISNING

PreBad bjuder in till projektvisning anpassat för fastighetsägare och media. Hittills har fyra projektvisningar genomförts. Kontakta Niclas Henriksson på PreBad eller Gunnel Wappsell på Tierpsbyggen för datumförslag (gunnel.wappsell@tierpsbyggen.se).